Met rijst gevulde tomaten

180 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. In droge koekenpan met antiaanbaklaag pijnboompitten kort roosteren. Op snijplank laten afkoelen en grof hakken. Kroontje en plakje van bovenkant van tomaten halen. Dun plakje van onderkant snijden, zodat ze beter blijven staan. Tomaten met theelepel uithollen (vruchtvlees wordt niet gebruikt). Binnenkant van tomaten met zout, peper en mespunt suiker bestrooien. In koekenpan olie verhitten en ui met knoflook 3 min. fruiten. Tomatenpuree, komijn en kaneel door uimengsel roeren en 1 min. meebakken. Rijst toevoegen en geheel door en door verwarmen. Rijstmengsel pittig op smaak brengen met zout en (cayenne)peper. Pijnboompitten en munt erdoor scheppen. Tomaten hoog opvullen met warme rijstmengsel.

  • algemeenVariatie: meng 100 gram verbrokkelde geitenkaas door de warme rijst. Zet de gevulde tomaten eventueel in een ingevette ovenschaal en schuif ze nog enkele minuten in een voorverwamde oven (200 °C). Of vul de tomaten met een koude rijstsalade.

Met rijst gevulde tomaten

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig