Oven voorverwarmen op 200 °C. Pruimen halveren en pitten verwijderen. Pruimen met bolle kant naar beneden in ovenschaal leggen. Snijvlak besprenkelen met citroensap en bestrooien met gemberpoeder. Van amandelspijs 16 kleine balletjes vormen. Spijs in holtes van pruimhelften duwen. Boter in vlokjes over pruimen verdelen. Ovenschaal in midden van oven zetten en pruimen ca. 15 min. bakken. IJs uit diepvries nemen en iets zachter laten worden. Warme pruimen over vier borden verdelen. Met ijsboltang 4 bolletjes roomijs naast pruimen scheppen.
- algemeenPruimen zijn er, afhankelijk van het seizoen, in verschillende kleuren: geel, rood, blauwpaars. Dit gerecht kan ook met verse abrikozen, nectarines of perziken worden bereid.
Gerelateerde recepten
Pruimen uit de oven

nagerecht
4 personen
365 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Pruimen halveren en pitten verwijderen. Pruimen met bolle kant naar beneden in ovenschaal leggen. Snijvlak besprenkelen met citroensap en bestrooien met gemberpoeder. Van amandelspijs 16 kleine balletjes vormen. Spijs in holtes van pruimhelften duwen. Boter in vlokjes over pruimen verdelen. Ovenschaal in midden van oven zetten en pruimen ca. 15 min. bakken. IJs uit diepvries nemen en iets zachter laten worden. Warme pruimen over vier borden verdelen. Met ijsboltang 4 bolletjes roomijs naast pruimen scheppen.
algemeen:Pruimen zijn er, afhankelijk van het seizoen, in verschillende kleuren: geel, rood, blauwpaars. Dit gerecht kan ook met verse abrikozen, nectarines of perziken worden bereid.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
8 verse pruimen
½ citroen
1 theelepel gemberpoeder
½ pakje amandelspijs
25 g koude roomboter
500 ml vanilleroomijs
Dit heb je nodig
ovenschaal, ingevet