Plaattaart met pruimen en honing

Serveer als nagerecht eens zo'n heerlijk fruitige taart, succes verzekerd.

430 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 30 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Pers de helft van de sinaasappel uit. Snijd de pruimen in niet te kleine stukjes. Schep in een kom de pruimen, het sinaasappelsap en -rasp, 2 el honing en de cognac door elkaar.

  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een lap van 30 x 30 cm. Leg de deeglap voorzichtig op de bakplaat. Vouw de randen van het deeg ca. 1 cm. omhoog.

  3. Laat de pruimen in een zeef boven een kom uitlekken, bewaar het vocht. Verdeel de pruimen over het deeg. Klop de eieren los en meng met de crème fraîche, het vocht van de pruimen en de rest van de honing. Verdeel het crème-fraîchemengsel over de pruimen en bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Plaattaart met pruimen en honing

Serveer als nagerecht eens zo'n heerlijk fruitige taart, succes verzekerd.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig