Schuimtaartjes met rood fruit

Lekker fris en luchtig, voor dit dessert heb je altijd nog wel een plekje over.

155 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 50 min. oventijd / 30 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 130 °C. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. De eidooiers worden niet gebruikt. Voeg de suiker lepel voor lepel toe en klop op het laatst 1 el maïzena erdoor. Blijf kloppen tot het eiwit glanzende pieken vormt.

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestuif met maïzena. Schep 8 bergjes eiwit gelijk verdeeld op het bakpapier. Duw met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden van de bergjes. Bak de schuimtaartjes 45 - 50 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.

  3. Halveer de aardbeien en schep om met de bramen en frambozen. Schep in elk schuimtaartje een ½ el lemoncurd. Vul de taartjes verder met het fruit.

  • Eiwit kloppen

    Instructievideo - 00:44 min.

Schuimtaartjes met rood fruit

Lekker fris en luchtig, voor dit dessert heb je altijd nog wel een plekje over.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig