Verwarm de oven voor op 130 °C. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. De eidooiers worden niet gebruikt. Voeg de suiker lepel voor lepel toe en klop op het laatst 1 el maïzena erdoor. Blijf kloppen tot het eiwit glanzende pieken vormt.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestuif met maïzena. Schep 8 bergjes eiwit gelijk verdeeld op het bakpapier. Duw met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden van de bergjes. Bak de schuimtaartjes 45 - 50 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Halveer de aardbeien en schep om met de bramen en frambozen. Schep in elk schuimtaartje een ½ el lemoncurd. Vul de taartjes verder met het fruit.
Schuimtaartjes met rood fruit
Lekker fris en luchtig, voor dit dessert heb je altijd nog wel een plekje over.
Eiwit kloppen
Instructievideo - 00:44 min.
Gerelateerde recepten
Schuimtaartjes met rood fruit
Lekker fris en luchtig, voor dit dessert heb je altijd nog wel een plekje over.

nagerecht
8 porties
155 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 130 °C. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. De eidooiers worden niet gebruikt. Voeg de suiker lepel voor lepel toe en klop op het laatst 1 el maïzena erdoor. Blijf kloppen tot het eiwit glanzende pieken vormt.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestuif met maïzena. Schep 8 bergjes eiwit gelijk verdeeld op het bakpapier. Duw met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden van de bergjes. Bak de schuimtaartjes 45 - 50 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Halveer de aardbeien en schep om met de bramen en frambozen. Schep in elk schuimtaartje een ½ el lemoncurd. Vul de taartjes verder met het fruit.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
4 middelgrote eieren
200 g fijne kristalsuiker
1 el maizena
250 g verse aardbeien
125 g verse bramen
125 g verse frambozen
4 el lemon curd
Dit heb je nodig
bakpapier