Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng de rozijnen met de tijm en appelsap een de kook in een steelpan. Verwarm ca. 5 min. heel zachtjes tot de rozijnen het vocht hebben opgenomen.
Steek de klokhuizen uit de appels en maak de holtes nog iets groter. Verkruimel de speculaasjes. Schep 3/4 van de speculaas door de rozijnen. Vul de appels met het rozijnenmengsel, duw goed aan en zet de appels naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van het speculaaskruim erover en leg op elke appel een klontje boter. Laat de appels in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar worden.
Verdeel de vanillevla over diepe borden en zet de gevulde appels in het midden van elk bord.
Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla
- algemeenSneller in de magnetron: Dit toetje kan ook veel sneller worden bereid door de appeltjes in de magnetron te verwarmen. Zet de appeltjes in een magnetronschaal, dek ze af en reken op 7-10 min. op vol vermogen.
Gerelateerde recepten
Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla

nagerecht
4 personen
334 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng de rozijnen met de tijm en appelsap een de kook in een steelpan. Verwarm ca. 5 min. heel zachtjes tot de rozijnen het vocht hebben opgenomen.
Steek de klokhuizen uit de appels en maak de holtes nog iets groter. Verkruimel de speculaasjes. Schep 3/4 van de speculaas door de rozijnen. Vul de appels met het rozijnenmengsel, duw goed aan en zet de appels naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van het speculaaskruim erover en leg op elke appel een klontje boter. Laat de appels in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar worden.
Verdeel de vanillevla over diepe borden en zet de gevulde appels in het midden van elk bord.
algemeen:Sneller in de magnetron: Dit toetje kan ook veel sneller worden bereid door de appeltjes in de magnetron te verwarmen. Zet de appeltjes in een magnetronschaal, dek ze af en reken op 7-10 min. op vol vermogen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
50 g rozijnen
1 tl gedroogde tijm
100 ml appelsap
4 Elstar appels
8 speculaas
1 el ongezouten roomboter
500 ml Campina vanillevla
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 20 cm)