Gebakken griesmeelpunten met druivensalsa
Aan de slag
In pan melk met honing aan de kook brengen. Griesmeel erdoor roeren en al roerend in 3-5 min. tot zeer dikke pap koken. Diep bord omspoelen en griesmeelmengsel erin schenken. Griesmeel in ca. 1 uur laten opstijven. Druiven halveren en in kom met abrikozen en gembersiroop door elkaar scheppen. 1 uur laten staan. Griesmeel in 8 punten snijden en door bloem wentelen. In koekenpan olie verhitten. Griesmeelpunten in ca. 4 min. goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Griesmeelpunten met druivensalsa serveren.
Gebakken griesmeelpunten met druivensalsa
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014734_612x450_JPG.jpg)
nagerecht
null personen
325 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
In pan melk met honing aan de kook brengen. Griesmeel erdoor roeren en al roerend in 3-5 min. tot zeer dikke pap koken. Diep bord omspoelen en griesmeelmengsel erin schenken. Griesmeel in ca. 1 uur laten opstijven. Druiven halveren en in kom met abrikozen en gembersiroop door elkaar scheppen. 1 uur laten staan. Griesmeel in 8 punten snijden en door bloem wentelen. In koekenpan olie verhitten. Griesmeelpunten in ca. 4 min. goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Griesmeelpunten met druivensalsa serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)400 ml melk
1 eetlepel vloeibare honing
50 g griesmeel
250 g pitloze witte druiven
4 gewelde abrikozen
3 eetlepels gembersiroop
4 eetlepels bloem
4 eetlepels olie