Noord-Afrikaanse groentedip met komijn en sesamzaad

210 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de bleekselderij en wortel in lengte in dunne repen en zet in een glas. Rooster de cashewnoten en peperkorrels in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. Maal in een keukenmachine de cashewnoten en peper fijn. Meng met de koriander, komijn en sesamzaad (= dukkah). Verdeel samen met de olie en houmous over aparte schaaltjes. Serveer met de groenten.

  • algemeenWat is dukkah? Dukkah komt uit Egypte, maar wordt overal in Noord-Afrika als mezze geserveerd. Het is een mengsel van noten en specerijen. Doop de groentestengels eerst in geurige olie of houmous en dan in de dukkah voor een krokant en kruidig notenlaagje. Ook lekker met (Turks) brood of geroosterde puntjes pitabrood.

Noord-Afrikaanse groentedip met komijn en sesamzaad

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig