Snijd de bleekselderij en wortel in lengte in dunne repen en zet in een glas. Rooster de cashewnoten en peperkorrels in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. Maal in een keukenmachine de cashewnoten en peper fijn. Meng met de koriander, komijn en sesamzaad (= dukkah). Verdeel samen met de olie en houmous over aparte schaaltjes. Serveer met de groenten.
Noord-Afrikaanse groentedip met komijn en sesamzaad
- algemeenWat is dukkah? Dukkah komt uit Egypte, maar wordt overal in Noord-Afrika als mezze geserveerd. Het is een mengsel van noten en specerijen. Doop de groentestengels eerst in geurige olie of houmous en dan in de dukkah voor een krokant en kruidig notenlaagje. Ook lekker met (Turks) brood of geroosterde puntjes pitabrood.
Gerelateerde recepten
Noord-Afrikaanse groentedip met komijn en sesamzaad

8 porties
210 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bleekselderij en wortel in lengte in dunne repen en zet in een glas. Rooster de cashewnoten en peperkorrels in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. Maal in een keukenmachine de cashewnoten en peper fijn. Meng met de koriander, komijn en sesamzaad (= dukkah). Verdeel samen met de olie en houmous over aparte schaaltjes. Serveer met de groenten.
algemeen:Wat is dukkah? Dukkah komt uit Egypte, maar wordt overal in Noord-Afrika als mezze geserveerd. Het is een mengsel van noten en specerijen. Doop de groentestengels eerst in geurige olie of houmous en dan in de dukkah voor een krokant en kruidig notenlaagje. Ook lekker met (Turks) brood of geroosterde puntjes pitabrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
2 stengels bleekselderij
300 g winterpenen
75 g ongezouten cashewnoten
1 tl zwarte-peperkorrels
2 tl Ketoembar gemalen koriander
1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
3 el geroosterde sesamzaadjes
50 ml olijfolie extra vierge
200 g hummus
Dit heb je nodig
keukenmachine