Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in 20 min. gaarkoken. In hapjespan boter verhitten en ui, appel en kerriepoeder 5 min. zachtjes bakken. Spinazie toevoegen en 5 min. op matig vuur verwarmen. Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en speklapjes in 2 min. per kant knapperig en gaar bakken. Aardappels afgieten, fijnstampen en crème fraîche erdoor roeren. Warme spinazie door puree scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Spinaziestamppot over vier borden verdelen en op elk bord 2 speklapjes leggen.
- algemeenprijs per persoon 1.80 (in maart 2005)
Gerelateerde recepten
Spinaziestamppot met pikante speklapjes

hoofdgerecht
4 personen
770 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in 20 min. gaarkoken. In hapjespan boter verhitten en ui, appel en kerriepoeder 5 min. zachtjes bakken. Spinazie toevoegen en 5 min. op matig vuur verwarmen. Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en speklapjes in 2 min. per kant knapperig en gaar bakken. Aardappels afgieten, fijnstampen en crème fraîche erdoor roeren. Warme spinazie door puree scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Spinaziestamppot over vier borden verdelen en op elk bord 2 speklapjes leggen.
algemeen:prijs per persoon 1.80 (in maart 2005)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappels
25 g boter
1 ui
1 appel
1 theelepel kerriepoeder
1 pak bladspinazie deelblokjes
8 gemarineerde speklapjes à la minute
125 ml crème fraîche