Oven voorverwarmen op 200 °C. Sinaasappel schoonboenen, halveren en in plakjes snijden. Pijnboompitten en rozijnen grof hakken en mengen met Italiaanse kruiden, zout en peper. Buikholten van forellen bestrooien met zout en peper en vullen met pijnboompittenmengsel en 2 plakjes sinaasappel. Courgettes in dunne plakjes snijden en met rest van sinaasappel over 4 stukken bakpapier (30 x 40 cm) verdelen. Bestrooien met zout en peper en forellen erop leggen. Bakpapier rond forel omhoog vouwen en aan uiteinden als toffeepapiertje tot pakketje dichtdraaien. Pakketjes op bakplaat in oven schuiven en forellen in 20 min. gaar laten worden. Stokbrood naast pakketjes leggen en in 6-8 min. afbakken. Lekker met groene salade.
- algemeenDit gerecht kunt u ook met visfilet bereiden. Neem roodbaars- of tilapiafilet en verdeel het pijnboompittenmengsel erover. De pakketjes hoeven maar 10-15 minuten de oven in.
Pakketje met forel en courgette

hoofdgerecht
4 personen
455 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Sinaasappel schoonboenen, halveren en in plakjes snijden. Pijnboompitten en rozijnen grof hakken en mengen met Italiaanse kruiden, zout en peper. Buikholten van forellen bestrooien met zout en peper en vullen met pijnboompittenmengsel en 2 plakjes sinaasappel. Courgettes in dunne plakjes snijden en met rest van sinaasappel over 4 stukken bakpapier (30 x 40 cm) verdelen. Bestrooien met zout en peper en forellen erop leggen. Bakpapier rond forel omhoog vouwen en aan uiteinden als toffeepapiertje tot pakketje dichtdraaien. Pakketjes op bakplaat in oven schuiven en forellen in 20 min. gaar laten worden. Stokbrood naast pakketjes leggen en in 6-8 min. afbakken. Lekker met groene salade.
algemeen:Dit gerecht kunt u ook met visfilet bereiden. Neem roodbaars- of tilapiafilet en verdeel het pijnboompittenmengsel erover. De pakketjes hoeven maar 10-15 minuten de oven in.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 sinaasappel
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels rozijnen
1 eetlepel Italiaanse kruiden
0 versgemalen zwarte peper
4 hele forellen
2 courgettes
1 voorgebakken boulogne stokbrood
Dit heb je nodig
bakpapier