Tonijn met tomaat-basilicumsaus

680 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in piepkleine blokjes snijden. Telkens enkele basilicumblaadjes op elkaar leggen, als 'sigaartje' oprollen en met scherp, glad mes in ragfijne reepjes snijden. In steelpan olie en azijn mengen. Tomatenblokjes, sjalot, kappertjes en basilicum erdoor scheppen. Mengsel (= antiboise) afgedekt bij kamertemperatuur bewaren.

  2. Tonijnsteaks droogdeppen, bestrooien met zout en peper. Ciabatta overlangs doorsnijden en snijvlakken met 2 el olijfolie bestrijken. Broodhelften in vieren snijden en naast elkaar op snijvlak op barbecue leggen. Brood in 1-2 min. roosteren. Tonijn op barbecue in 2 min. per kant rosé grillen. Op gegrilde tonijn schepje tapenade leggen. Pannetje met antiboise aan zijkant op barbecue zetten zodat mengsel lauwwarm wordt. Doorroeren en op smaak brengen met zout en peper. Antiboise in vier diepe warme borden scheppen en tonijn erop leggen. Geroosterd brood apart erbij geven.

  • algemeenVoor een lichtere versie van de salsa kan de helft van de olijfolie vervangen worden door tuinkruidenbouillon.

Tonijn met tomaat-basilicumsaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig