Misobouillonfondue met noedels

240 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. In pan 1 1/2 liter water aan de kook brengen. Zakjes misopasta erboven leegknijpen en al roerend in hete water laten oplossen. Bouillon nog 5 min. laten trekken en op smaak brengen met zout en peper. Intussen in andere pan udonnoedels volgens gebruiksaanwijzing koken. In droge koekenpan sesamzaadjes kort roosteren. Afblussen met 2 el sojasaus. Sesamzaadjes in kommetjes scheppen. Rest van sojasaus in 2 kommetjes schenken, door 1 kommetje sojasaus mespunt wasabipasta roeren. Bouillon overscheppen in fonduepan en met udonnoedels, sauzen, sesamdip en schalen diphapjes op tafel zetten. Schepnetjes telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar min. gaar laten worden. Hapjes (met eetstokjes) in sojasaus of sesamzaadjes dippen. Na maaltijd udonnoedels over vier kommen verdelen en bouillon erop schenken.

  2. Om in de bouillon te garen: - dunne plakjes ossenhaas - dunne plakjes tonijn - in teriyakisaus gemarineerde zalm- of kipfilet - rauwe scampi (diepvries) - plakjes rettich of halve radijsjes - ruitjes van winterwortel - bosuitjes - waterkers - shii-take (paddestoelen) - reepjes komkommer.

  • algemeenGebruik in plaats van misobouillon (een krachtige bouillon op basis van sojabonen en gedroogd zeewier en bonito, een soort tonijn) een krachtige (groente)bouillon en breng deze op smaak met sojasaus en rijstwijn.

Misobouillonfondue met noedels

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig