Citroen en sinaasappel schoonboenen, schil grof raspen en vruchten uitpersen. Buitenste blad van sereh verwijderen en zachte binnendeel fijnhakken. Zwarte peperkorrels kneuzen (bijvoorbeeld in vijzel of met bodem van zware pan). In kom rasp, sereh, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel sinaasappelsap en honing tot marinade roeren. Helft van marinade aanlengen met rest van sap en in steelpan zachtjes laten inkoken tot dikke siroop. Eendenborst in plakken van 1 cm dik snijden. Plakjes in kom omscheppen met marinade. Aan tafel telkens plakje eendenborst aan fonduevork steken en in hete olie in 1 min. bruinbakken. Serveren met lauwwarme sinaasappelsiroop.
Gemarineerde eendenborst met sinaasappel en citroen
- algemeenAlternatief voor eend: Neem in plaats van eendenborstfilet eens plakjes struisvogelbiefstuk, kipfilethaasjes of blokjes kalkoenfilet.
Gerelateerde recepten
Gemarineerde eendenborst met sinaasappel en citroen

4 personen
450 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Citroen en sinaasappel schoonboenen, schil grof raspen en vruchten uitpersen. Buitenste blad van sereh verwijderen en zachte binnendeel fijnhakken. Zwarte peperkorrels kneuzen (bijvoorbeeld in vijzel of met bodem van zware pan). In kom rasp, sereh, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel sinaasappelsap en honing tot marinade roeren. Helft van marinade aanlengen met rest van sap en in steelpan zachtjes laten inkoken tot dikke siroop. Eendenborst in plakken van 1 cm dik snijden. Plakjes in kom omscheppen met marinade. Aan tafel telkens plakje eendenborst aan fonduevork steken en in hete olie in 1 min. bruinbakken. Serveren met lauwwarme sinaasappelsiroop.
algemeen:Alternatief voor eend: Neem in plaats van eendenborstfilet eens plakjes struisvogelbiefstuk, kipfilethaasjes of blokjes kalkoenfilet.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 citroen
1 sinaasappel
1 stengel sereh
1 theelepel zwarte peperkorrels
4 eetlepels honing
2 eendenborstfilets
Dit heb je nodig
vijzel
fonduepan met olie
fonduevorken