Kipfilet in teriyakimarinade

Niks uit een flesje, die teriyaki maak je gewoon lekker zelf.

170 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Pers de knoflook boven een kom en rasp de gemberwortel erboven. Meng met de sesamolie en breng op smaak met peper. Leg de kiphaasjes in de marinade en laat minstens 15 min. staan. Roer in een kannetje de sojasaus, de sherry en de suiker door elkaar tot suiker is opgelost.

  2. Verhit een pan op gematigd vuur en bak de kiphaasjes rondom lichtbruin. Voeg een flinke scheut van de sojasaus toe en laat het geheel sudderen tot de kiphaasjes gaar zijn. Keer regelmatig. Schep op de borden en garneer met bijvoorbeeld waterkers.

  • Gember gebruiken

    Instructievideo - 01:26 min.

Kipfilet in teriyakimarinade

Niks uit een flesje, die teriyaki maak je gewoon lekker zelf.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig