Oven voorverwarmen op 175 °C. Muffinvorm met bloem bestuiven. In grote kom bloem mengen met bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout. Boter met stroop in magnetron in 20 sec. laten smelten. Botermengsel met ei door melk roeren. Met vork vloeibaar mengsel snel door bloem roeren, enkele klontjes zijn geen bezwaar. Beslag in muffinvormpjes scheppen. Kruidkoekmuffins in midden van oven in ca. 20-25 min. bruin en gaar bakken. Muffins 5 min. laten afkoelen en uit vorm nemen.
- algemeenTest de muffins door er een satéstokje in te steken: als dat er droog uit komt, zijn de muffins gaar.
Cupcakes maken
Instructievideo - 08:15 min.
Gerelateerde recepten
Kruidkoekmuffins

12 porties
220 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. Muffinvorm met bloem bestuiven. In grote kom bloem mengen met bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout. Boter met stroop in magnetron in 20 sec. laten smelten. Botermengsel met ei door melk roeren. Met vork vloeibaar mengsel snel door bloem roeren, enkele klontjes zijn geen bezwaar. Beslag in muffinvormpjes scheppen. Kruidkoekmuffins in midden van oven in ca. 20-25 min. bruin en gaar bakken. Muffins 5 min. laten afkoelen en uit vorm nemen.
algemeen:Test de muffins door er een satéstokje in te steken: als dat er droog uit komt, zijn de muffins gaar.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
300 g bloem
1 zakje bakpoeder
175 g donkere basterdsuiker
2 eetlepels koekkruiden
75 g boter
5 eetlepels stroop
1 ei
200 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes, ingevet