Hazelnoten in droge koekenpan goudbruin roosteren en even laten afkoelen. Hazelnoten samen met knoflook en peterselie in minimengkom van keukenmachine of in vijzel fijnmalen. Terwijl machine draait olie er geleidelijk bij druppelen. Azijn erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper.
Sperziebonen in 7-8 min. beetgaar koken en afgieten. Hazelnootdressing door warme sperziebonen scheppen en serveren.
- algemeenVoor een mooiere presentatie: halveer de sperziebonen in de lengte. Verkort de kooktijd dan wel met 2 minuten.
Gerelateerde recepten
Sperziebonen met hazelnootdressing

bijgerecht
4 personen
160 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Hazelnoten in droge koekenpan goudbruin roosteren en even laten afkoelen. Hazelnoten samen met knoflook en peterselie in minimengkom van keukenmachine of in vijzel fijnmalen. Terwijl machine draait olie er geleidelijk bij druppelen. Azijn erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper.
Sperziebonen in 7-8 min. beetgaar koken en afgieten. Hazelnootdressing door warme sperziebonen scheppen en serveren.
algemeen:Voor een mooiere presentatie: halveer de sperziebonen in de lengte. Verkort de kooktijd dan wel met 2 minuten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 eetlepel gepelde hazelnoten
1 teentje knoflook
4 takjes peterselie
4 eetlepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel rode-wijnazijn
500 g sperziebonen
Dit heb je nodig
minimengkom van keukenmachine