Kalkoenspies met Spaanse aardappels
Aan de slag
Chorizo in plakjes van 1 cm dik snijden. Kalkoen in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. Kalkoen en chorizo om en om aan 4 spiesen rijgen. Grillpan (of koekenpan) verhitten. Vlees en worst aan spiesen dun bestrijken met 1 el olie en in 8-10 min. rondom bruin en gaarroosteren. Intussen in ruime koekenpan rest van olie verhitten en aardappelschijfjes ca. 8 min. bakken, regelmatig omscheppen. Paprika's in dunne reepjes snijden en laatste 3-4 min. met aardappelschijfjes meebakken. Peterselie erdoor scheppen en aardappelschijfjes over vier borden verdelen. Kalkoenspiesen erop leggen.
Kalkoenspies met Spaanse aardappels
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004040_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Chorizo in plakjes van 1 cm dik snijden. Kalkoen in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. Kalkoen en chorizo om en om aan 4 spiesen rijgen. Grillpan (of koekenpan) verhitten. Vlees en worst aan spiesen dun bestrijken met 1 el olie en in 8-10 min. rondom bruin en gaarroosteren. Intussen in ruime koekenpan rest van olie verhitten en aardappelschijfjes ca. 8 min. bakken, regelmatig omscheppen. Paprika's in dunne reepjes snijden en laatste 3-4 min. met aardappelschijfjes meebakken. Peterselie erdoor scheppen en aardappelschijfjes over vier borden verdelen. Kalkoenspiesen erop leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)125 g chorizoworst
2 x 200 g kalkoenfilet
5 eetlepels olijfolie
2 zakken aardappelschijfjes
1 zak paprika's
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Dit heb je nodig
metalen spiesen
grillpan