Courgette gevuld met gehakt
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgettes elk in 6 stukken van 3-4 cm dik. Hol ze aan één kant met een theelepel een beetje uit. Meng het gehakt met de gedroogde tomaat, knoflook, de helft van de Provençaalse kruiden, 1 theelepel zout en veel zwarte peper. Verdeel het gehakt in 12 porties en vul de uitgeholde kant van de courgettes hiermee. Maak de bovenkant mooi bol. Meng in de ingevette ovenschaal de inhoud van het blik tomatenblokjes met de resterende kruiden, suiker, zout en peper naar smaak. Zet de courgettestukken in de saus en sprenkel de olie erover. Schuif de schaal in de oven en bak de courgettes met gehakt in 20-25 minuten bruin en gaar. Lekker met tagliatelle en geraspte oude kaas.
Courgette gevuld met gehakt
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004134_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
300 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgettes elk in 6 stukken van 3-4 cm dik. Hol ze aan één kant met een theelepel een beetje uit. Meng het gehakt met de gedroogde tomaat, knoflook, de helft van de Provençaalse kruiden, 1 theelepel zout en veel zwarte peper. Verdeel het gehakt in 12 porties en vul de uitgeholde kant van de courgettes hiermee. Maak de bovenkant mooi bol. Meng in de ingevette ovenschaal de inhoud van het blik tomatenblokjes met de resterende kruiden, suiker, zout en peper naar smaak. Zet de courgettestukken in de saus en sprenkel de olie erover. Schuif de schaal in de oven en bak de courgettes met gehakt in 20-25 minuten bruin en gaar. Lekker met tagliatelle en geraspte oude kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 courgettes
300 g half-om-halfgehakt
6 gedroogde tomaten op olie
1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
1 blik tomatenblokjes
2 teentjes knoflook
1 theelepel suiker
2 eetlepels olijfolie
Dit heb je nodig
lage ovenschaal, ingevet