Ruime pan met water en 1 tl zout aan de kook brengen. In kleine braadpan margarine verhitten en lamsvlees 3 min. rondom bruinbakken. Vlees uit pan nemen, bestrooien met 1/2 tl zout en peper en warmhouden. Bloem toevoegen aan bakvet, goed roeren en 2 min. doorwarmen. Melk en bouillontablet toevoegen en roeren tot gebonden saus. Peterselie en vlees toevoegen en 2 min. doorwarmen. Ragout op smaak brengen met zout en peper. Intussen bospeen in kokend water in 5 min. beetgaar koken. Laatste 2 min. peultjes en tuinerwten toevoegen. Brood in dikke plakken snijden. Ragout serveren met groenten en brood.
Snelle lamsragout

hoofdgerecht
4 personen
585 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Ruime pan met water en 1 tl zout aan de kook brengen. In kleine braadpan margarine verhitten en lamsvlees 3 min. rondom bruinbakken. Vlees uit pan nemen, bestrooien met 1/2 tl zout en peper en warmhouden. Bloem toevoegen aan bakvet, goed roeren en 2 min. doorwarmen. Melk en bouillontablet toevoegen en roeren tot gebonden saus. Peterselie en vlees toevoegen en 2 min. doorwarmen. Ragout op smaak brengen met zout en peper. Intussen bospeen in kokend water in 5 min. beetgaar koken. Laatste 2 min. peultjes en tuinerwten toevoegen. Brood in dikke plakken snijden. Ragout serveren met groenten en brood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 eetlepels vloeibare margarine
400 g lamsboutlapjes à la minute
4 eetlepels bloem
200 ml halfvolle melk
½ kruidenbouillontablet
15 g verse peterselie
200 g bospeen
200 g peultjes
200 g tuinerwten
1 volkorenbrood