Aardappel-courgettetaart met ansjovis

750 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 35 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bladerdeeg laten ontdooien. Ui pellen en snipperen. Courgettes wassen en in plakken snijden. Aardappels schillen en in plakken snijden. Ansjovis laten uitlekken. Oven op 200 °C voorverwarmen. In braadpan olie verhitten. Ui 2 min. bakken. Ansjovis zachtjes meebakken. Tijdens bakken uit elkaar drukken en in olie laten oplossen. Aardappelplakjes 5 min. koken, afgieten en laten uitlekken. Ei met room en peper loskloppen. Quichevorm met bladerdeeg bekleden. Bodem op verschillende plaatsen inprikken. Courgette en aardappel om en om over bodem verdelen. Ansjovis-uimengsel door room-eimengsel scheppen. Roommengsel in quichevorm schenken en met kaas bestrooien. Taart in midden van oven in 35 min. gaar en bruin bakken. Lekker met tomatensalade.

Aardappel-courgettetaart met ansjovis

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig