Verwarm 2 eetlepels olie in een grote koekenpan of braadpan en bak de krieltjes hierin in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Meng de sperziebonen met de broccoli en kook deze in 5-7 minuten beetgaar. Maal de crème fraîche met de olijfolie, het basilicum, zout en peper fijn met de staafmixer of in de keukenmachine. Wrijf de zalmmoten in met zout, peper en kwast ze in met olie. Verhit een grillpan of koekenpan. Gril of bak de zalmmoten in 2-3 minuten aan iedere zijde mooi bruin. Serveer de zalm naast de groenten, schenk de basilicumsaus ernaast. Geef de krieltjes erbij.
- algemeenDe basilicumsaus is ook heerlijk bij pasta of kipfilet.
Zalm met basilicum en krieltjes

hoofdgerecht
4 personen
760 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm 2 eetlepels olie in een grote koekenpan of braadpan en bak de krieltjes hierin in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Meng de sperziebonen met de broccoli en kook deze in 5-7 minuten beetgaar. Maal de crème fraîche met de olijfolie, het basilicum, zout en peper fijn met de staafmixer of in de keukenmachine. Wrijf de zalmmoten in met zout, peper en kwast ze in met olie. Verhit een grillpan of koekenpan. Gril of bak de zalmmoten in 2-3 minuten aan iedere zijde mooi bruin. Serveer de zalm naast de groenten, schenk de basilicumsaus ernaast. Geef de krieltjes erbij.
algemeen:De basilicumsaus is ook heerlijk bij pasta of kipfilet.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 eetlepels olijfolie
700 g krieltjes
500 g sperziebonen
500 g broccoli
125 ml crème fraîche
1 zakje verse basilicum
4 zalmmoten
Dit heb je nodig
grillpan
staafmixer of keukenmachine