Griekse gehaktballen met yoghurtsaus

Met knoflook in het gehakt én in de frisse saus.

660 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Pel de knoflook, snipper 1 teentje. Knip de peterselie fijn. Klop het ei los. Snijd de korsten van het brood, verkruimel het daarna. Meng het gehakt met het ei, knoflook, brood en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper eneventueel zout.

  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de aardappeltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vorm 12 gehaktballetjes van het gehakt. Bak in een braadpan met antiaanbaklaag de gehaktballen rondom bruin. Laat op zacht vuur 10 min. garen.

  3. Pers boven de yoghurt de rest van de knoflook. Meng de yoghurt met de rest van de peterselie en wat zout. Maak de komkommers schoon en schaaf in plakjes, Klop van de rest van de olie, azijn, peper en zout een dressing, meng de komkommer erdoor. Serveer met de gehaktballetjes en de aardappels.

Griekse gehaktballen met yoghurtsaus

Met knoflook in het gehakt én in de frisse saus.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig