Lauwwarme aardappelsalade met gerookte zalm
Perfect lunchgerecht voor op het werk, want je neemt 'm makkelijk mee (en hij is zó klaar).
Aan de slag
Kook de krieltjes in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Giet ze af en laat afkoelen. Doe de erwten in een schaal en schenk er kokend water over. Laat ze 1-2 min. staan. Laat ze uitlekken.
Pers de citroen. Klop in een kom de yoghurt met de mayonaise en de olie tot een dressing. Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
Snijd de krieltjes in plakken en schep met de augurken en de erwten door de dressing. Verdeel de aardappelsalade over de borden, leg de gerookte zalm erop en garneer met de rucola. Bestrooi met peper.
Lauwwarme aardappelsalade met gerookte zalm
Perfect lunchgerecht voor op het werk, want je neemt 'm makkelijk mee (en hij is zó klaar).
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Giet ze af en laat afkoelen. Doe de erwten in een schaal en schenk er kokend water over. Laat ze 1-2 min. staan. Laat ze uitlekken.
Pers de citroen. Klop in een kom de yoghurt met de mayonaise en de olie tot een dressing. Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
Snijd de krieltjes in plakken en schep met de augurken en de erwten door de dressing. Verdeel de aardappelsalade over de borden, leg de gerookte zalm erop en garneer met de rucola. Bestrooi met peper.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g krieltjes
300 g diepvries tuinerwten
½ citroen
5 el Griekse yoghurt
2 el mayonaise
2 el traditionele olijfolie
170 g zoetzure augurken
200 g gerookte zalmsnippers
75 g rucola