Wienerschnitzel

Hoe herken je een goede wienerschnitzel? Als-ie niet op je bord past dan zit je al aardig in de goede richting!

410 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de korsten van het brood en maal het witbrood met de keukenmachine tot fijn kruim. Leg elke schnitzel tussen 2 velletjes vershoudfolie en rol ze zo plat mogelijk uit met een deegroller of een lege fles. Bestrooi de schnitzels met zout en (versgemalen) peper.

  2. Klop de eieren los in een diep bord en verdeel het broodkruim over een ander bord. Wentel elke schnitzel door de losgeklopte eieren en daarna door het broodkruim.

  3. Verhit in een koekenpan de olie en de boter en bak hierin op hoog vuur stuk voor stuk de schnitzels in 3-4 min. per kant goudbruin en gaar. Houd de gebakken schnitzels warm onder aluminiumfolie tot ze allemaal zijn gebakken.

  4. Snijd de citroen in kwarten. Serveer de schnitzels met ¼ citroen, cherrytomaatjes en een paar blaadjes rucola.

  • bereidingstipBak de schnitzels meteen na het paneren, dan krijgen ze een lekker krokant korstje.
  • combinatietip Lekker met warme aardappel- en een groene salade.

Wienerschnitzel

Hoe herken je een goede wienerschnitzel? Als-ie niet op je bord past dan zit je al aardig in de goede richting!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig