Burgers met gesmolten kaas en Vlaamse friet
Aan de slag
Olie om te frituren verhitten. In koekenpan 2 el olie (per 4 burgers) verhitten. Burgers 1 min. bakken op hoog vuur, keren, op elk een plak kaas leggen, met deksel op laag vuur nog 3 min. bakken. Ondertussen de friet in 3 min. goudbruin en knapperig frituren. Tomaat en sla schoonmaken. Tomaat in blokjes snijden. Sla en augurken in reepjes snijden. Dressing roeren van 1/5 mayonaise en 3 el van het augurkenvocht (voor 4 personen). Dressing met de tomaten, augurk en sla mengen. De friet serveren met de burgertjes, salade en de rest van de mayonaise.
Burgers met gesmolten kaas en Vlaamse friet
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013532_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
828 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Olie om te frituren verhitten. In koekenpan 2 el olie (per 4 burgers) verhitten. Burgers 1 min. bakken op hoog vuur, keren, op elk een plak kaas leggen, met deksel op laag vuur nog 3 min. bakken. Ondertussen de friet in 3 min. goudbruin en knapperig frituren. Tomaat en sla schoonmaken. Tomaat in blokjes snijden. Sla en augurken in reepjes snijden. Dressing roeren van 1/5 mayonaise en 3 el van het augurkenvocht (voor 4 personen). Dressing met de tomaten, augurk en sla mengen. De friet serveren met de burgertjes, salade en de rest van de mayonaise.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 l frituurolie
4 Garden Gourmet vegetarische hamburger
4 plakjes rookkaas
700 g Vlaamse frites
1 tomaat
1 krop ijsbergsla
340 g zoetzure augurken
5 el mayonaise