Olie om te frituren verhitten. In koekenpan 2 el olie (per 4 burgers) verhitten. Burgers 1 min. bakken op hoog vuur, keren, op elk een plak kaas leggen, met deksel op laag vuur nog 3 min. bakken. Ondertussen de friet in 3 min. goudbruin en knapperig frituren. Tomaat en sla schoonmaken. Tomaat in blokjes snijden. Sla en augurken in reepjes snijden. Dressing roeren van 1/5 mayonaise en 3 el van het augurkenvocht (voor 4 personen). Dressing met de tomaten, augurk en sla mengen. De friet serveren met de burgertjes, salade en de rest van de mayonaise.
Gerelateerde recepten
Burgers met gesmolten kaas en Vlaamse friet

hoofdgerecht
4 personen
828 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Olie om te frituren verhitten. In koekenpan 2 el olie (per 4 burgers) verhitten. Burgers 1 min. bakken op hoog vuur, keren, op elk een plak kaas leggen, met deksel op laag vuur nog 3 min. bakken. Ondertussen de friet in 3 min. goudbruin en knapperig frituren. Tomaat en sla schoonmaken. Tomaat in blokjes snijden. Sla en augurken in reepjes snijden. Dressing roeren van 1/5 mayonaise en 3 el van het augurkenvocht (voor 4 personen). Dressing met de tomaten, augurk en sla mengen. De friet serveren met de burgertjes, salade en de rest van de mayonaise.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 l frituurolie
4 Garden Gourmet vegetarische hamburger
4 plakjes rookkaas
700 g Vlaamse frites
1 tomaat
1 krop ijsbergsla
340 g zoetzure augurken
5 el mayonaise