Kook de spaghetti in een pan met ruim water en zout in ca. 8 min. beetgaar. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Rasp de kaas grof. Meng in een grote kom de eidooiers met de slagroom en de helft van de kaas. Bestrooi met peper.
Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de plakken bacon op matig vuur knapperig. Laat op keukenpapier uitlekken. Giet de pasta af en meng direct door het eimengsel in een kom. Snijd de peterselie fijn en meng met de rest van kaas door de pasta en het eimengsel. Verdeel de pasta over warme borden en leg de bacon erop.
Gerelateerde recepten
Smeuïge spaghetti carbonara

hoofdgerecht
4 personen
655 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti in een pan met ruim water en zout in ca. 8 min. beetgaar. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Rasp de kaas grof. Meng in een grote kom de eidooiers met de slagroom en de helft van de kaas. Bestrooi met peper.
Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de plakken bacon op matig vuur knapperig. Laat op keukenpapier uitlekken. Giet de pasta af en meng direct door het eimengsel in een kom. Snijd de peterselie fijn en meng met de rest van kaas door de pasta en het eimengsel. Verdeel de pasta over warme borden en leg de bacon erop.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g spaghetti
3 middelgrote eieren
100 g belegen kaas
125 ml verse slagroom
8 plakjes bakbacon
15 g verse peterselie
Dit heb je nodig
keukenpapier