Gegrilde tonijnsteak met pepersaus
Aan de slag
Tonijnsteaks op bord leggen en laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 180 °C. Aardappelpartjes met 2 el olie en geperste knoflook mengen en over bakblik verdelen. Aardappelpartjes in oven 35-40 min. bakken. Uien pellen, halveren en in halve ringen snijden. Tomaten in partjes snijden. Peterselie fijnsnijden. Pepersaus bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. 2 el olie in koekenpan verhitten en hierin uien 3 min. bakken. Tomaat toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Helft peterselie toevoegen. Tonijn dun met olie bestrijken en in hete grillpan aan elke kant 2 min. grillen. Tonijn bestrooien met zout en serveren met pepersaus, aardappelpartjes en gebakken tomaten. Garneren met rest peterselie.
Gegrilde tonijnsteak met pepersaus
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013987_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
20 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Tonijnsteaks op bord leggen en laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 180 °C. Aardappelpartjes met 2 el olie en geperste knoflook mengen en over bakblik verdelen. Aardappelpartjes in oven 35-40 min. bakken. Uien pellen, halveren en in halve ringen snijden. Tomaten in partjes snijden. Peterselie fijnsnijden. Pepersaus bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. 2 el olie in koekenpan verhitten en hierin uien 3 min. bakken. Tomaat toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Helft peterselie toevoegen. Tonijn dun met olie bestrijken en in hete grillpan aan elke kant 2 min. grillen. Tonijn bestrooien met zout en serveren met pepersaus, aardappelpartjes en gebakken tomaten. Garneren met rest peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 pakken tonijnsteak
2 zakken A-partjes
5 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
2 uien
800 g romatomaten
10 g verse peterselie
1 pakje peper
Dit heb je nodig
grillpan