Breng de dadels met 300 ml water aan de kook. Kook 15 min. op laag vuur tot de dadels een beetje uit elkaar vallen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in de keukenmachine de dadels met de boter en de suiker glad en mix de eieren erdoor. Mix het cakemeel erdoor en schep het deeg in de ingevette cakevorm. Bak de dadelcake in 35-40 min. gaar. Verwarm de fijngesneden fudge 1 min. in de magnetron. Roer om en verwarm nog 45 sec. Herhaal dit tot de karamel mooi glad is. Serveer de dadelcake met poedersuiker en karamelsaus.
- algemeenU kunt de dadelcake 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Maak de karamelsaus vlak voordat u de cake serveert.
Gerelateerde recepten
Dadelcake met karamelsaus

nagerecht
20 porties
160 kcal
25 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Breng de dadels met 300 ml water aan de kook. Kook 15 min. op laag vuur tot de dadels een beetje uit elkaar vallen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in de keukenmachine de dadels met de boter en de suiker glad en mix de eieren erdoor. Mix het cakemeel erdoor en schep het deeg in de ingevette cakevorm. Bak de dadelcake in 35-40 min. gaar. Verwarm de fijngesneden fudge 1 min. in de magnetron. Roer om en verwarm nog 45 sec. Herhaal dit tot de karamel mooi glad is. Serveer de dadelcake met poedersuiker en karamelsaus.
algemeen:U kunt de dadelcake 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Maak de karamelsaus vlak voordat u de cake serveert.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
200 g dadels
75 g boter
150 g witte basterdsuiker
3 eieren
150 g cakemeel
150 g vanille fudge
Dit heb je nodig
keukenmachine
cakevorm (lengte ca. 24 cm), ingevet