Sjalotje en knoflook pellen en in keukenmachine fijnhakken. Kruiden van takjes nemen. Olijven en kruiden toevoegen aan sjalotmengsel en kort mengen. Tonijn en ansjovis laten uitlekken en aan mengsel toevoegen en met tomatenpuree en olijfolie tot glad mengsel draaien. Op smaak brengen met cayennepeper.
Baguettes in 32 plakjes snijden. Tapenade met baguetteplakjes serveren.
- algemeenDit mengsel is ook lekker op plakjes komkommer, in witlofblaadjes of selderijstengels.
Gerelateerde recepten
Crostini met vistapenade

25 porties
70 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Sjalotje en knoflook pellen en in keukenmachine fijnhakken. Kruiden van takjes nemen. Olijven en kruiden toevoegen aan sjalotmengsel en kort mengen. Tonijn en ansjovis laten uitlekken en aan mengsel toevoegen en met tomatenpuree en olijfolie tot glad mengsel draaien. Op smaak brengen met cayennepeper.
Baguettes in 32 plakjes snijden. Tapenade met baguetteplakjes serveren.
algemeen:Dit mengsel is ook lekker op plakjes komkommer, in witlofblaadjes of selderijstengels.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 25 porties)
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
5 g verse Provençaalse kruiden
1 potje groene olijven
1 blikje tonijn in olie
1 blikje ansjovisfilets
1 blikje tomatenpuree
3 eetlepels olijfolie
0 cayennepeper
2 baguettes (brood)
Dit heb je nodig
keukenmachine