Kook de boerenkool in een bodem water met zout in 10 minuten. Rooster de pecannoten in 3-5 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Schud ze regelmatig om. Giet de boerenkool goed af. Maal de boerenkool met de noten, de knoflook, de kaas en de olijfolie tot een grove pesto. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper. Lekker met gekookte of gebakken krieltjes.
Gerelateerde recepten
Boerenkoolpesto

bijgerecht
4 personen
280 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de boerenkool in een bodem water met zout in 10 minuten. Rooster de pecannoten in 3-5 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Schud ze regelmatig om. Giet de boerenkool goed af. Maal de boerenkool met de noten, de knoflook, de kaas en de olijfolie tot een grove pesto. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper. Lekker met gekookte of gebakken krieltjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g boerenkool
50 g pecannoten
½ teen knoflook
50 g pittige oude kaas
4 eetlepels olijfolie extra vierge
0 zeezout
0 peper
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine