Rosbief met sinaasappelglazuur

275 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Oven voorverwarmen op 225 °C. Marmelade in steelpannetje met whisky, sinaasappelsap, ketchup en azijn verwarmen. Gemberwortel schillen en met behulp van (stevige) knoflookpers boven steelpan persen. Glazuurmengsel aan de kook brengen en 1 min. zachtjes laten doorkoken. Vlees op rooster, met braadslede eronder, 10 min. in oven bakken. Oventemperatuur terugschakelen naar 200 °C. Rosbief uit oven nemen en rondom bestrijken met sinaasappelglazuur. Vlees 10 min. in braadslede bakken, daarna uit oven nemen en bestrijken met rest van glazuur (1 el bewaren). Rosbief nog 5 min. in oven bakken. Rosbief uit oven in dubbel vel aluminiumfolie verpakken en 10 min. laten rusten. Waterkers mengen met 1 el olie en rest van sinaasappelglazuur. Rosbief in dunne plakken snijden en op grote schaal leggen. Waterkers eromheen leggen.

Rosbief met sinaasappelglazuur

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig