Rosbief met sinaasappelglazuur
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Marmelade in steelpannetje met whisky, sinaasappelsap, ketchup en azijn verwarmen. Gemberwortel schillen en met behulp van (stevige) knoflookpers boven steelpan persen. Glazuurmengsel aan de kook brengen en 1 min. zachtjes laten doorkoken. Vlees op rooster, met braadslede eronder, 10 min. in oven bakken. Oventemperatuur terugschakelen naar 200 °C. Rosbief uit oven nemen en rondom bestrijken met sinaasappelglazuur. Vlees 10 min. in braadslede bakken, daarna uit oven nemen en bestrijken met rest van glazuur (1 el bewaren). Rosbief nog 5 min. in oven bakken. Rosbief uit oven in dubbel vel aluminiumfolie verpakken en 10 min. laten rusten. Waterkers mengen met 1 el olie en rest van sinaasappelglazuur. Rosbief in dunne plakken snijden en op grote schaal leggen. Waterkers eromheen leggen.
Rosbief met sinaasappelglazuur
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010193_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
275 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Marmelade in steelpannetje met whisky, sinaasappelsap, ketchup en azijn verwarmen. Gemberwortel schillen en met behulp van (stevige) knoflookpers boven steelpan persen. Glazuurmengsel aan de kook brengen en 1 min. zachtjes laten doorkoken. Vlees op rooster, met braadslede eronder, 10 min. in oven bakken. Oventemperatuur terugschakelen naar 200 °C. Rosbief uit oven nemen en rondom bestrijken met sinaasappelglazuur. Vlees 10 min. in braadslede bakken, daarna uit oven nemen en bestrijken met rest van glazuur (1 el bewaren). Rosbief nog 5 min. in oven bakken. Rosbief uit oven in dubbel vel aluminiumfolie verpakken en 10 min. laten rusten. Waterkers mengen met 1 el olie en rest van sinaasappelglazuur. Rosbief in dunne plakken snijden en op grote schaal leggen. Waterkers eromheen leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)3 eetlepels sinaasappelmarmelade
4 eetlepels whisky (slijter)
4 eetlepels sinaasappelsap
3 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels rode-wijnazijn
2 cm verse gemberwortel
1 stuk rosbief
75 g waterkers
1 eetlepel olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
braadslede