Pavlova met frambozen
Zacht aan de binnenkant met een knapperig laagje. Zo hoort een pavlova te zijn!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Splits de eieren. Klop met een mixer in een vetvrije kom het eiwit en een mespunt zout tot de massa pieken begint te vormen. Klop de suiker er lepel voor lepel door tot het eiwitschuim stevige pieken vormt. Spatel de vanillearoma, azijn en maizena erdoor. Schep het eiwitschuim in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif de bakplaat laag in de oven en bak het schuim in ca. 1 uur. Schakel de oven uit, maar laat de ovendeur dicht. Laat het eiwitschuim minstens 1 uur drogen tot de buitenkant stevig aanvoelt.
Prak met een vork enkele frambozen fijn. Klop de slagroom met de gepureerde frambozen en de vanillesuiker stijf. Haal de schuimtaart uit oven en schep de slagroom op de taart. Garneer de pavlova met de rest van de frambozen.
Meringue of pavlova maken
Instructievideo - 02:54 min.
Pavlova met frambozen
Zacht aan de binnenkant met een knapperig laagje. Zo hoort een pavlova te zijn!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010204_612x450_JPG.jpg)
nagerecht
null personen
360 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Splits de eieren. Klop met een mixer in een vetvrije kom het eiwit en een mespunt zout tot de massa pieken begint te vormen. Klop de suiker er lepel voor lepel door tot het eiwitschuim stevige pieken vormt. Spatel de vanillearoma, azijn en maizena erdoor. Schep het eiwitschuim in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif de bakplaat laag in de oven en bak het schuim in ca. 1 uur. Schakel de oven uit, maar laat de ovendeur dicht. Laat het eiwitschuim minstens 1 uur drogen tot de buitenkant stevig aanvoelt.
Prak met een vork enkele frambozen fijn. Klop de slagroom met de gepureerde frambozen en de vanillesuiker stijf. Haal de schuimtaart uit oven en schep de slagroom op de taart. Garneer de pavlova met de rest van de frambozen.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)4 middelgrote eieren
1 mespunt zout
150 g witte basterdsuiker
3 druppels vanillearoma
1 tl witte wijnazijn
1 tl maizena
250 g verse frambozen
125 ml verse slagroom
8 g vanillesuiker
Dit heb je nodig
bakpapier