Melanzane

Oftewel melanzane alla parmigiana: een klassiek Italiaanse ovenschotel met aubergine tomaat en kaas.

440 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 30 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ½ cm dik. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.

  2. Breng de aubergine op smaak met peper en eventueel zout en wentel door de bloem. Verhit telkens een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergine in delen aan beide kanten in 4-5 min. goudbruin en bijna gaar.

  3. Leg een laag aubergine in de ovenschaal. Bedek met een laag tomaten. Herhaal dit. Schenk de tomatensaus erover en leg hierop een laag mozzarella. Rasp de Grana Padano boven de melanzane. Bak de melanzane ca. 30 min. in het midden van de oven. Garneer met de basilicumblaadjes.

  • combinatietipLekker met ciabatta.
  • Melanzane maken

    Instructievideo - 06:57 min.

Melanzane

Oftewel melanzane alla parmigiana: een klassiek Italiaanse ovenschotel met aubergine tomaat en kaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig