Stokbrood met basilicumboter

385 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 1 uur wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Meng in een kommetje met een vork de boter met de knoflook en het basilicum. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer deze in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Hak de rode peper fijn en meng het met de boter, knoflook en het basilicum. Rasp met een fijne rasp de gele schil van de citroen en meng dit door de boter. Breng de boter op smaak met zout en (versgemalen) peper. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Steek met een meloenbolletjeslepel bolletjes uit de boter en schep ze in een bergje op een schaaltje. Verwarm eventueel de stokbroden in de oven en snijd ze in plakken. Serveer met de boter. Garneer eventueel met wat blaadjes basilicum.

  • algemeenDe basilicumboter kunt u 2 dagen van tevoren maken. Bewaar koel tot gebruik.

Stokbrood met basilicumboter

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig