Gehaktbrood met hele eieren
bewaar
bewaar

Gehaktbrood met hele eieren

Een makkelijk hoofdgerecht als je eters krijgt. En het ziet er niet alleen heel leuk uit, lekker is het ook!

20 min. bereiden / 1 uur oventijd / 15 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook ondertussen ⅔ van de eieren in 8 min. hard, spoel ze onder koud stromend water en pel ze.

Week het brood in de melk. Rasp de uien grof. Knijp het brood uit en meng met het gehakt, de rest van de eieren, de ui, peterselie, het mosterdzaad en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

Vorm van het gehakt een grote ovale lap. Leg de gepelde eieren in het midden op een rijtje, vouw het gehakt eromheen dicht tot een broodvorm en druk goed aan. Bekleed met de plakjes katenspek.

Leg het gehaktbrood in de ovenschaal. Bak het gehaktbrood in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Haal de schaal uit de oven, giet het vet af en laat het gehaktbrood nog minimaal 15 min. rusten in de schaal. Serveer warm of koud.

combinatietipLekker met aardappelpuree en een groene salade.

Gehaktbrood met hele eieren

Instructievideo - 02:14 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gehaktbrood met hele eieren

Een makkelijk hoofdgerecht als je eters krijgt. En het ziet er niet alleen heel leuk uit, lekker is het ook!

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig