Gehaktbrood met hele eieren
Een makkelijk hoofdgerecht als je eters krijgt. En het ziet er niet alleen heel leuk uit, lekker is het ook!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook ondertussen ⅔ van de eieren in 8 min. hard, spoel ze onder koud stromend water en pel ze.
Week het brood in de melk. Rasp de uien grof. Knijp het brood uit en meng met het gehakt, de rest van de eieren, de ui, peterselie, het mosterdzaad en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Vorm van het gehakt een grote ovale lap. Leg de gepelde eieren in het midden op een rijtje, vouw het gehakt eromheen dicht tot een broodvorm en druk goed aan. Bekleed met de plakjes katenspek.
Leg het gehaktbrood in de ovenschaal. Bak het gehaktbrood in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Haal de schaal uit de oven, giet het vet af en laat het gehaktbrood nog minimaal 15 min. rusten in de schaal. Serveer warm of koud.
Gehaktbrood met hele eieren
Instructievideo - 02:14 min.
Gehaktbrood met hele eieren
Een makkelijk hoofdgerecht als je eters krijgt. En het ziet er niet alleen heel leuk uit, lekker is het ook!
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook ondertussen ⅔ van de eieren in 8 min. hard, spoel ze onder koud stromend water en pel ze.
Week het brood in de melk. Rasp de uien grof. Knijp het brood uit en meng met het gehakt, de rest van de eieren, de ui, peterselie, het mosterdzaad en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Vorm van het gehakt een grote ovale lap. Leg de gepelde eieren in het midden op een rijtje, vouw het gehakt eromheen dicht tot een broodvorm en druk goed aan. Bekleed met de plakjes katenspek.
Leg het gehaktbrood in de ovenschaal. Bak het gehaktbrood in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Haal de schaal uit de oven, giet het vet af en laat het gehaktbrood nog minimaal 15 min. rusten in de schaal. Serveer warm of koud.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 rondeeleieren
3 sneetjes witbrood
100 ml halfvolle melk
2 uien
15 g verse peterselie
1 kg half-om-halfgehakt
2 el mosterdzaad
2 el Franse mosterd
100 g katenspek
Dit heb je nodig
lage ovenschaal