Kropsla met ei en spekjes
Aan de slag
Snijd 2 hardgekookte eieren in blokjes. Bak 125 g spekreepjes zachtjes knapperig bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier, bewaar het spekvet. Rasp de schil van een 1/2 schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Klop in een wijde schaal het sap met de rasp, het spekvet en 5 el mayonaise tot een dressing, breng met zout en peper op smaak. Was en droog de bladeren van 1 grote krop sla en scheur in stukken. Meng de dressing door de sla. Bestrooi met spekjes en ei.
Kropsla met ei en spekjes
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005933_612x450_JPG.jpg)
bijgerecht
null personen
285 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd 2 hardgekookte eieren in blokjes. Bak 125 g spekreepjes zachtjes knapperig bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier, bewaar het spekvet. Rasp de schil van een 1/2 schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Klop in een wijde schaal het sap met de rasp, het spekvet en 5 el mayonaise tot een dressing, breng met zout en peper op smaak. Was en droog de bladeren van 1 grote krop sla en scheur in stukken. Meng de dressing door de sla. Bestrooi met spekjes en ei.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 eieren
125 g spekreepjes
½ citroen
5 eetlepels mayonaise
1 grote kropsla
Dit heb je nodig
keukenpapier