Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Houd 4 aardbeien apart voor de garnering. Pers 1 limoen uit en pureer de aardbeien met het limoensap en de suiker in de keukenmachine. Roer de azijn erdoor. Schep het mengsel in een plastic bak en zet het 2½ uur in de diepvries. Roer elke 30 min. goed door met een vork. Snijd de andere limoen in schijfjes. Serveer de granita in hoge glazen en garneer met een aardbei en een schijfje limoen.
Aardbeiengranita met limoen
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Gerelateerde recepten
Aardbeiengranita met limoen

nagerecht
4 personen
80 kcal
10 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Houd 4 aardbeien apart voor de garnering. Pers 1 limoen uit en pureer de aardbeien met het limoensap en de suiker in de keukenmachine. Roer de azijn erdoor. Schep het mengsel in een plastic bak en zet het 2½ uur in de diepvries. Roer elke 30 min. goed door met een vork. Snijd de andere limoen in schijfjes. Serveer de granita in hoge glazen en garneer met een aardbei en een schijfje limoen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 bak aardbeien
2 limoenen
50 g poedersuiker
1 el balsamicoazijn
Dit heb je nodig
keukenmachine of staafmixer