In kommetje boter romig roeren. Citroensap, knoflook, koriander, basilicum en naar smaak chilipoeder en zout door boter kloppen. Boter in 4 porties verdelen. Buikholte van vissen met boter vullen en boter gelijkmatig verdelen. Stukje aluminiumfolie (ca. 10 x 5 cm) om opening buikholte vouwen. Vissen eventueel tot gebruik in koelkast bewaren.
Vissen met olie bestrijken en tussen visklem leggen. Vissen aan elke kant 8 à 10 min. grillen. Lekker met krielaardappelen en gemengde groene salade.
- algemeenHet aluminiumfolie zorgt ervoor dat de boter in de vis blijft. Zo wordt het visvlees lekker sappig en neemt het de smaak van de kruiden goed op.
Vis grillen op de barbecue
Instructievideo - 02:52 min.
Gerelateerde recepten
Forel met kruidenvulling

hoofdgerecht
2 personen
190 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In kommetje boter romig roeren. Citroensap, knoflook, koriander, basilicum en naar smaak chilipoeder en zout door boter kloppen. Boter in 4 porties verdelen. Buikholte van vissen met boter vullen en boter gelijkmatig verdelen. Stukje aluminiumfolie (ca. 10 x 5 cm) om opening buikholte vouwen. Vissen eventueel tot gebruik in koelkast bewaren.
Vissen met olie bestrijken en tussen visklem leggen. Vissen aan elke kant 8 à 10 min. grillen. Lekker met krielaardappelen en gemengde groene salade.
algemeen:Het aluminiumfolie zorgt ervoor dat de boter in de vis blijft. Zo wordt het visvlees lekker sappig en neemt het de smaak van de kruiden goed op.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
1½ eetlepel boter
½ eetlepel citroensap
1 teentje knoflook
1½ eetlepel verse koriander
1½ eetlepel verse basilicum
½ theelepel chilipoeder
2 forellen
½ eetlepel olie
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
visklem
barbecue