In pannetje sherry, azijn, sojasaus, honing en gember al roerend aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten koken. Marinade laten afkoelen. Olie door marinade mengen. Vis, vlees of groenten vlak voor grillen en halverwege grilltijd met marinade bestrijken.
Marinade voor 500 g vis, vlees of kip.
Japanse zoetzure marinade
10 min. bereiden
6 ingrediënten
- algemeenDe ideale supersnelle marinade. Bestrijk het vlees vlak voor en tijdens het grillen voor een heerlijk zoet korstje. Marinade die over is, levert een heerlijk sausje. Voeg een scheutje water toe en kook de marinade 2 minuten. Lekker voor tonijn, entrecote, kip, varkensvlees en plakken tomaat.
Japanse zoetzure marinade

bijgerecht
4 personen
10 min. bereiden
Aan de slag
In pannetje sherry, azijn, sojasaus, honing en gember al roerend aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten koken. Marinade laten afkoelen. Olie door marinade mengen. Vis, vlees of groenten vlak voor grillen en halverwege grilltijd met marinade bestrijken.
Marinade voor 500 g vis, vlees of kip.
algemeen:De ideale supersnelle marinade. Bestrijk het vlees vlak voor en tijdens het grillen voor een heerlijk zoet korstje. Marinade die over is, levert een heerlijk sausje. Voeg een scheutje water toe en kook de marinade 2 minuten. Lekker voor tonijn, entrecote, kip, varkensvlees en plakken tomaat.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
50 ml medium dry sherry
2 eetlepels Japanse
3 eetlepels Japanse sojasaus
3 eetlepels honing
1 eetlepel verse gember
3 eetlepels olie