Maak de paprika schoon en snijd ieder in 8 stukken. Snijd de courgette in lange plakken en de aubergine in stukken. Klop in een ruime kom de olie met de azijn en het zout door elkaar. Pers de knoflook erboven. Schep de champignons, paprika, courgette, aubergine, tomaten en laurierblaadjes erdoor. Dek de kom af en marineer de groenten ca. 1 uur. Schep af en toe om.
Week de gedroogde tomaten 15 min. in heet water, spoel af en dep droog. Rijg afwisselend de champignons, laurierblaadjes, paprika, courgette, aubergine en gedroogde tomaten op de pennen. Bewaar de spiesen en de achtergebleven marinade tot gebruik in de koelkast.
Bestrijk de spiesen met de marinade en grill in ca. 12 min. gaar en bruin. Draai de spiesen elke 3 min. een kwartslag.
- combinatietipLekker met olijvendip (zie recept ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en ciabatta.
- variatietipDe gedroogde tomaten hebben de functie van spek. Ze geven een pittige smaak en 'bite'. Voor niet-vegetarische versies kunnen ze worden vervangen door ontbijtspek, maar bedenk wel dat het met die tomaten toch wel erg lekker is.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Gerelateerde recepten
Groentespies voor op de BBQ

hoofdgerecht
2 personen
564 kcal
25 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Maak de paprika schoon en snijd ieder in 8 stukken. Snijd de courgette in lange plakken en de aubergine in stukken. Klop in een ruime kom de olie met de azijn en het zout door elkaar. Pers de knoflook erboven. Schep de champignons, paprika, courgette, aubergine, tomaten en laurierblaadjes erdoor. Dek de kom af en marineer de groenten ca. 1 uur. Schep af en toe om.
Week de gedroogde tomaten 15 min. in heet water, spoel af en dep droog. Rijg afwisselend de champignons, laurierblaadjes, paprika, courgette, aubergine en gedroogde tomaten op de pennen. Bewaar de spiesen en de achtergebleven marinade tot gebruik in de koelkast.
Bestrijk de spiesen met de marinade en grill in ca. 12 min. gaar en bruin. Draai de spiesen elke 3 min. een kwartslag.
combinatietip:Lekker met olijvendip (zie recept ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en ciabatta.
variatietip:De gedroogde tomaten hebben de functie van spek. Ze geven een pittige smaak en 'bite'. Voor niet-vegetarische versies kunnen ze worden vervangen door ontbijtspek, maar bedenk wel dat het met die tomaten toch wel erg lekker is.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
1 groene paprika
1 gele paprika
1 courgette
½ aubergine
4 el olijfolie extra vierge
2 el witte balsamicoazijn
½ tl zout
2 tenen knoflook
8 kastanjechampignons
4 Tasty Tom trostomaten
8 laurierblaadjes
8 koelverse zongedroogde tomaten
Dit heb je nodig
barbecue
spiesen