Curry van kabeljauw en courgette
Aan de slag
Uien en knoflook pellen en grof snipperen. In pan 2 eetlepels olie verhitten. Ui en knoflook in ca. 5 minuten lichtbruin bakken; af en toe omscheppen. 2 dl water toevoegen en uienbouillon ca. 20 minuten zachtjes laten trekken. Bouillon zeven boven wijde pan. Azijn, vissaus, suiker, currypasta en kokosmelk erdoor roeren.
Curry-kokossaus tegen de kook aan brengen. Kabeljauwhaas in 4 gelijke stukken snijden. Kabeljauw in currysaus leggen en in ca. 10 minuten gaar pocheren (saus mag niet koken). Intussen courgette in schuine plakken van ca. 1 cm snijden en bestrijken met ca. 1 eetlepel olie. Grillpan verhitten en courgette in ca. 2 minuten beetgaar roosteren; halverwege keren. Courgette over vier borden verdelen. Vis en enkele eetlepels saus erop scheppen. Rest van currysaus apart erbij geven. Lekker met rijst en salade.
Curry van kabeljauw en courgette
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010072_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
295 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Uien en knoflook pellen en grof snipperen. In pan 2 eetlepels olie verhitten. Ui en knoflook in ca. 5 minuten lichtbruin bakken; af en toe omscheppen. 2 dl water toevoegen en uienbouillon ca. 20 minuten zachtjes laten trekken. Bouillon zeven boven wijde pan. Azijn, vissaus, suiker, currypasta en kokosmelk erdoor roeren.
Curry-kokossaus tegen de kook aan brengen. Kabeljauwhaas in 4 gelijke stukken snijden. Kabeljauw in currysaus leggen en in ca. 10 minuten gaar pocheren (saus mag niet koken). Intussen courgette in schuine plakken van ca. 1 cm snijden en bestrijken met ca. 1 eetlepel olie. Grillpan verhitten en courgette in ca. 2 minuten beetgaar roosteren; halverwege keren. Courgette over vier borden verdelen. Vis en enkele eetlepels saus erop scheppen. Rest van currysaus apart erbij geven. Lekker met rijst en salade.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 rode uien
3 teentjes knoflook
3 eetlepels olie
2 eetlepels azijn
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels Thaise groene currypasta
200 ml kokosmelk
500 g kabeljauwhaas
1 courgette
Dit heb je nodig
grillpan