Chocoladetruffels

100 kcal

(Voedingswaarden)

0 min. bereiden / 1 uur 10 min. wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Chocolade in stukken breken. In kleine pan met dikke bodem op laag vuur chocolade met slagroom en likeur laten smelten, regelmatig roeren. Van vuur af boter erdoor kloppen. Mengsel in schaal schenken en in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven, halverwege doorscheppen.

  2. Truffelmengsel met dessertlepel uit schaal scheppen en tussen twee handen tot 16 walnootgrote balletjes draaien. Poedersuiker op bord strooien en balletjes erdoor rollen.

  • algemeenVariaties: Gebruik eens een andere likeur, bv. frambozenlikeur, crème de menthe, koffielikeur of rum.
  • Ganache maken

    Instructievideo - 01:43 min.

Chocoladetruffels

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig