Chocolade in stukken breken. In kleine pan met dikke bodem op laag vuur chocolade met slagroom en likeur laten smelten, regelmatig roeren. Van vuur af boter erdoor kloppen. Mengsel in schaal schenken en in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven, halverwege doorscheppen.
Truffelmengsel met dessertlepel uit schaal scheppen en tussen twee handen tot 16 walnootgrote balletjes draaien. Poedersuiker op bord strooien en balletjes erdoor rollen.
- algemeenVariaties: Gebruik eens een andere likeur, bv. frambozenlikeur, crème de menthe, koffielikeur of rum.
Ganache maken
Instructievideo - 01:43 min.
Gerelateerde recepten
Chocoladetruffels

16 porties
100 kcal
0 min. bereiden
1 uur 10 min. wachten
Aan de slag
Chocolade in stukken breken. In kleine pan met dikke bodem op laag vuur chocolade met slagroom en likeur laten smelten, regelmatig roeren. Van vuur af boter erdoor kloppen. Mengsel in schaal schenken en in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven, halverwege doorscheppen.
Truffelmengsel met dessertlepel uit schaal scheppen en tussen twee handen tot 16 walnootgrote balletjes draaien. Poedersuiker op bord strooien en balletjes erdoor rollen.
algemeen:Variaties: Gebruik eens een andere likeur, bv. frambozenlikeur, crème de menthe, koffielikeur of rum.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 16 porties)
150 g pure chocolade
4 eetlepels slagroom
2 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
50 g zachte roomboter
6 eetlepels poedersuiker
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 30 cm