Rodekool met gegrilde peer en geitenkaas
Aan de slag
Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de amandelen 2 minuten. Laat ze afkoelen, hak ze grof en houd ze apart. Was de koolreepjes, laat ze uitlekken, doe in een magnetronbestendige schaal en dek af met magnetronfolie. Verwarm 2 minuten op 800 watt. Was de peren, snijd ze elk in 6 parten en verwijder het klokhuis. Bestrijk de parten met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de peer ca. 4 minuten aan alle kanten. Houd apart. Meng de afgekoelde kool met de ui, de azijn en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kool over 4 borden. Leg op elk bord 3 stukjes peer en verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de amandelen.
Ook lekker als voorgerecht.
Rodekool met gegrilde peer en geitenkaas
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006119_612x450_JPG.jpg)
bijgerecht
null personen
375 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de amandelen 2 minuten. Laat ze afkoelen, hak ze grof en houd ze apart. Was de koolreepjes, laat ze uitlekken, doe in een magnetronbestendige schaal en dek af met magnetronfolie. Verwarm 2 minuten op 800 watt. Was de peren, snijd ze elk in 6 parten en verwijder het klokhuis. Bestrijk de parten met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de peer ca. 4 minuten aan alle kanten. Houd apart. Meng de afgekoelde kool met de ui, de azijn en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kool over 4 borden. Leg op elk bord 3 stukjes peer en verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de amandelen.
Ook lekker als voorgerecht.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 el zonnebloemolie
3 el blanke amandelen
300 g rode kool
2 handperen
1 rode ui
2 el rode-wijnazijn
2 el olijfolie extra vierge
240 g verse geitenkaas
Dit heb je nodig
grillpan, magnetronfolie