Zuurkoolsalade met gerookte eend

De eendenborstfilet en de mosterd geven de zuurkool een bijzondere twist.

55 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de korstjes van het brood en rol het brood met een deegroller plat. Snijd het brood schuin door en snijd de driehoekjes die overblijven nogmaals door. Verhit de boter in een koekenpan en bak het brood in 5 min. goudbruin. Keer regelmatig. Laat afkoelen op keukenpapier.

  2. Druk het vocht uit de zuurkool en meng met de slagroom en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de zuurkool over de toast en leg op elk toastje 2 opgerolde plakjes eendenborstfilet. Serveer direct.

  • kookstaptipIn plaats van zelf toast te maken, kun je de zuurkoolsalade ook serveren op toastjes met olijfolie, zeezout en rozemarijn (bakje 15 g).
  • variatietipDit gerecht smaakt ook lekker met gerookte paling in plaats van gerookte eendenborst.
  • variatietipLiever geen eend? Kies dan voor gerookte kip.
  • Zuurkoolsalade met gerookte eend

    Instructievideo - 01:31 min.

Zuurkoolsalade met gerookte eend

De eendenborstfilet en de mosterd geven de zuurkool een bijzondere twist.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig