Boerenkool met worst

Boerenkool stamppot is de klassieker der stamppotten, mét worst uiteraard.

915 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de aardappelen in een ruime pan in 16 min. gaar. Kook de boerenkool in een andere pan in 14 min. gaar. Giet de aardappelen en boerenkool af en doe samen in de ruime pan.

  2. Verwarm de melk met de boter in een steelpan. Schenk bij de aardappelen en boerenkool en stamp tot een stamppot. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Verdeel over de borden en serveer met de rookworst.

  • vegatipProbeer eens deze boerenkool met vega rookworst.
  • combinatietipLekker met extra mosterd.
  • variatietipJe kunt de stamppot extra smaak en stevigheid geven door er 100 g geraspte oude kaas doorheen te mengen.
  • bewaartipJe kunt de stamppot 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op de dag zelf ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 175°C. Serveer met de rookworst.
  • Boerenkool met worst

    Instructievideo - 00:20 min.

Boerenkool met worst

Boerenkool stamppot is de klassieker der stamppotten, mét worst uiteraard.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig