Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Roer de mascarpone los met de melk en schep door de slagroom. Houd 4 lange vingers apart en breek de rest van de lange vingers in drieën. Verdeel over glazen.
Schep in elk glas 1 el koffie. Verdeel de helft van het roommengsel over de glazen. Schep opnieuw in elk glas 1 el koffie. Verdeel de rest van het roommengsel erover en steek in elk glas een achtergehouden lange vinger in de room. Bestrooi met cacaopoeder. Dit gaat het best als je een zeefje of een cacaostrooier gebruikt.
- bewaartipJe kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- variatietipKindertip: vervang de suiker door 40 ml frambozensiroop en laat de koffie uit het recept weg. Serveer met frambozen (doosje 250 g, diepvries) en een lange vinger.
Gerelateerde recepten
Supersnelle tiramisu

nagerecht
4 personen
550 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Roer de mascarpone los met de melk en schep door de slagroom. Houd 4 lange vingers apart en breek de rest van de lange vingers in drieën. Verdeel over glazen.
Schep in elk glas 1 el koffie. Verdeel de helft van het roommengsel over de glazen. Schep opnieuw in elk glas 1 el koffie. Verdeel de rest van het roommengsel erover en steek in elk glas een achtergehouden lange vinger in de room. Bestrooi met cacaopoeder. Dit gaat het best als je een zeefje of een cacaostrooier gebruikt.
bewaartip:Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
variatietip:Kindertip: vervang de suiker door 40 ml frambozensiroop en laat de koffie uit het recept weg. Serveer met frambozen (doosje 250 g, diepvries) en een lange vinger.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
125 ml verse slagroom
30 g kristalsuiker
250 g mascarpone
4 el halfvolle melk
100 g lange vingers
100 ml sterke koffie