Kook in weinig water met zout in 15 min. de knolselderij- en aardappelblokjes gaar. Giet af en stamp ze fijn met de pureestamper. Roer het ei door de puree. Voeg het bakmeel, peper en zout toe en roer tot een gladde massa. Verhit een kwart van de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schep er 8 flinke el puree in. Druk de bergjes puree een beetje plat. Bak ze 2 min. per kant op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Herhaal tot de puree op is. Houd de poffertjes warm onder een deksel op een warm bord.
Gerelateerde recepten
Hartige poffertjes met knolselderij

bijgerecht
4 personen
225 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Kook in weinig water met zout in 15 min. de knolselderij- en aardappelblokjes gaar. Giet af en stamp ze fijn met de pureestamper. Roer het ei door de puree. Voeg het bakmeel, peper en zout toe en roer tot een gladde massa. Verhit een kwart van de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schep er 8 flinke el puree in. Druk de bergjes puree een beetje plat. Bak ze 2 min. per kant op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Herhaal tot de puree op is. Houd de poffertjes warm onder een deksel op een warm bord.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g knolselderij
250 g kruimige aardappelen
1 ei
50 g zelfrijzend bakmeel
50 g roomboter
Dit heb je nodig
aardappelstamper