Kook de gigli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 3 el kookvocht op in een kommetje. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan. Bak de ui met de salie en peper en zout naar smaak 5 min. Voeg de courgette toe aan de ui en bak op hoog vuur al omscheppend beetgaar. Roer de tonijn los met een vork en voeg met het opgevangen kookvocht toe aan de groente. Laat alles doorwarmen en breng op smaak met peper en zout. Schep de pasta erdoor en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.
- algemeenGebruik de rest van de platte peterselie bijvoorbeeld in groente- of tomatensoep.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Gerelateerde recepten
Gigli met tonijn

hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
14 min. bereiden
Aan de slag
Kook de gigli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 3 el kookvocht op in een kommetje. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan. Bak de ui met de salie en peper en zout naar smaak 5 min. Voeg de courgette toe aan de ui en bak op hoog vuur al omscheppend beetgaar. Roer de tonijn los met een vork en voeg met het opgevangen kookvocht toe aan de groente. Laat alles doorwarmen en breng op smaak met peper en zout. Schep de pasta erdoor en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.
algemeen:Gebruik de rest van de platte peterselie bijvoorbeeld in groente- of tomatensoep.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g gigli met zongedroogde tomaten
4 el olijfolie
2 uien
½ tl gedroogde salie
2 courgettes
2 blikjes tonijn in olie
4 el platte peterselie