Spaghetti met mosselen en rode peper
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af. Giet af en vang het kookvocht op. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook en de rode peper 1 min.Schep de mosselen erbij, schenk de witte wijn erover en schep op hoog vuur om. Voeg 1 soep-opscheplepel kookvocht van de pasta toe. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen 5 min. op laag vuur garen. Verwijder de dichte schelpen. Schep de spaghetti bij de mosselen en roer om. Laat 2 min. op middelhoog vuur koken tot de spaghetti gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met peterselie. Verdeel over 4 borden en serveer direct.
Spaghetti met mosselen en rode peper
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006362_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af. Giet af en vang het kookvocht op. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook en de rode peper 1 min.Schep de mosselen erbij, schenk de witte wijn erover en schep op hoog vuur om. Voeg 1 soep-opscheplepel kookvocht van de pasta toe. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen 5 min. op laag vuur garen. Verwijder de dichte schelpen. Schep de spaghetti bij de mosselen en roer om. Laat 2 min. op middelhoog vuur koken tot de spaghetti gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met peterselie. Verdeel over 4 borden en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)300 g spaghetti
6 el olijfolie extra vierge
2 tenen knoflook
1 rode peper
2 kg mosselen
200 ml droge witte wijn
5 el peterselie