Sla met ansjovis
Aan de slag
Verwijder de buitenste bladeren van 2 kroppen sla. Snijd elke krop in zessen. Was in koud water, dep droog en leg op een bord. Laat 1 potje ansjovis in olijfolie uitlekken, smelt in een pan op middelhoog vuur. Roer 1 el olijfolie extra vierge, 2 el rodewijnazijn en 1 fijngesneden teen knoflook erdoor. Voeg druppelsgewijs 2 el water en nog 4 el olijfolie extra vierge toe. Breng op smaak met peper. Schenk de dressing over de sla.
Sla met ansjovis
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006509_612x450_JPG.jpg)
bijgerecht
null personen
140 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de buitenste bladeren van 2 kroppen sla. Snijd elke krop in zessen. Was in koud water, dep droog en leg op een bord. Laat 1 potje ansjovis in olijfolie uitlekken, smelt in een pan op middelhoog vuur. Roer 1 el olijfolie extra vierge, 2 el rodewijnazijn en 1 fijngesneden teen knoflook erdoor. Voeg druppelsgewijs 2 el water en nog 4 el olijfolie extra vierge toe. Breng op smaak met peper. Schenk de dressing over de sla.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 kroppen sla
1 potje ansjovis in olijfolie
5 el olijfolie extra vierge
2 el rodewijnazijn
1 teen knoflook