Pizza met Parmaham en rivierkreeftjes

Bijzondere en zalige combinatie: ham, kreeftjes, truffel en chilipeper.

625 kcal

(Voedingswaarden)

55 min. bereiden / 1 uur oventijd / 1 uur 30 min. wachten

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de gist en suiker in een kom en roer er ¼ van het lauwe water door. Laat 5 min. op een warme, tochtvrije plek rusten. Meng de bloem met het zout in een kom en schenk er het gistmengsel, 2 el olie en de rest van het lauwwarm water bij. Kneed 8 min. tot een soepel deeg. Bestrijk binnenkant van een grote kom met 1 el olie en leg het deeg erin. Dek af met vershoudfolie en laat 1½ uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.

  2. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water en dan in een kom koud water. Pel daarna het vel eraf. Snijd in parten en verwijder zaadjes. Pureer het vruchtvlees met een staafmixer met de rest van de olie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 250 °C.

  3. Sla in 1 keer de lucht uit het deeg en duw plat. Verdeel deeg in stukken (1 per persoon) en rol flinterdunne, ronde lappen. Beleg elke pizzabodem met de tomaat en mascarpone. Verdeel de ham en rivierkreeftjes erover en besprenkel met de truffelolie. Bak pizza's één voor één in ca. 14 min. in het midden van de oven krokant en gaar. Neem uit de oven en bestrooi met chilipeper en rucola. Bon appétit!

  • serveertipSnijd een pizza, zodra deze klaar is, in punten en eet 'm op terwijl de volgende in de oven ligt.
  • Pizza met Parmaham en rivierkreeftjes

    Instructievideo - 04:39 min.

Pizza met Parmaham en rivierkreeftjes

Bijzondere en zalige combinatie: ham, kreeftjes, truffel en chilipeper.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig